GENEVERS EIGEN IMPORT
FRUITJENEVERS EAU DE VIE VODKA
     BITTERS ESPRIT
DUTCH DYNAMITE LIKEUREN       

Abrikoos
Het sap van Spaanse abrikozen, vermengd met een abrikozendistillaat en een esprit van de pitten. Zo komen in deze likeur alle bestanddelen van de vrucht tot zijn recht.

Anijs
Deze likeur wordt gemaakt van een esprit, gestookt van anijszaad, steranijs en een weinig koriander en venkelzaad. Deze vier kruiden worden minstens een maand getrokken op alcohol en daarna gedistilleerd.

Banaan
Rijpe Max Havelaar bananen worden tot pulp vermalen en minstens twee maanden getrokken op alcohol. Hiervan wordt een gedeelte gedistilleerd tot esprit. Trekset en distillaat vormen de basis van deze likeur.

Bittere Lijdenstroost
Ter bestrijding van iedere soort van verdriet. Na twee glazen zijn de wereldproblemen opgelost voor altijd. Het beetje bitter in deze likeur komt door de toevoeging van een weinig Amsterdams Bitter. De verdere ingredi?nten zijn vanille, kaneel en malagaschillen.

Bitterkoekjes
Het recept van bitterkoekjes, maar dan vloeibaar gemaakt: de Nederlandse Amaretto. Twee delen bittere amandelen op een deel gewone amandelen, gemalen en een maand op alcohol getrokken en daarna in twee keer gedistilleerd tot een heldere esprit, geven met toevoeging van rietsuiker uit coasta Rica de smaak aan deze likeur.

Bruidstranen
Gedronken na de voltrekking van het huwelijk. Een likeur uit de tijd dat de heren bruidegoms geen traan lieten. Een sinaasappellikeur in zijn zuiverste vorm, met toevoeging van bladzilver en 22-karaats bladgoud.

Clementine
Een esprit, gedistilleerd uit de schillen en het vruchtvlees van Marrokaanse clementines, is de basis van deze Nederlandse 'Mandarine Napoleon'.

Chocolade
Gebrande cacaobonen, getrokken op alcohol, waarvan een deel wordt gedistilleerd, geeft de chocoladesmaak aan deze likeur.

Drie maal Drie
De herkomst van deze naam is niet te traceren. Wellicht zo genoemd omdat de likeur is samengesteld uit drie verschillende bestanddelen met ieder een zeer eigen smaak: Een esprit van amandelpitten, een tinctuur van malagaschillen en een deel echte gebrande wijn (rode of witte wijn, in twee keer gedistilleerd tot een heldere 'cognac' of 'brandy', al mogen we deze namen niet gebruiken).

Eau de ma Tante
Misschien een likeur om als cadeau mee te nemen naar je tante en daar ter plekke tijdens de visite op te drinken. Samengesteld uit een esprit van sinaasappel en amandelpitten, met toevoeging van vanille.

Eindejaarslikeur
Ieder jaar een andere likeur, welke in ieder geval aan het eind van het jaar verkrijgbaar is. De enige likeur met een alcoholpercentage van 35%.

Framboos
Zoals alle fruitlikeuren, samengesteld uit een gedeelte vers frambozensap en een deel gestookte frambozen.

Half & Half
De samenstelling is de helft sinaasappel. Kaneel, kruidnagel en een heel klein beetje anijs zorgen voor de verdere smaakvervolmaking, en uiteraard de bittere kruiden galanga en gentiaan. Tezamen geven al deze componenten een smaak die Half zoet & Half bitter is.

Hansje In De Kelder
Of op z'n Vlaams, 'Maaiken in `t Schrapaaiken'. Het was een oude uitdrukking voor zwanger zijn. Een likeur die geschonken wordt als het heuglijke feit aan familie en vrienden bekend gemaakt wordt. In vroeger tijden zorgde een speciale bokaal ervoor dat tijdens het inschenken een poppetje kwam bovendrijven. Het bijzondere aan deze likeur is de samenstelling: abrikozensap, sinaasappel, kaneel, oranjebloesem en citroen. Vooral het tegenwicht in smaak dat de citroen geeft, maakt dit tot een lekker glaasje genieten.

't Hempje Licht Op
Een likeur, zuiverend voor het menselijk organisme, met een medicinale achtergrond. Als alle medicijn zo lekker zou smaken..! Samengesteld uit sinaasappel, cacao en vanille. Met cascara toegevoegd.

Hoe Langer Hoe Liever
De naam zegt het al. Het zal zeker niet bij een of twee glaasjes blijven. Samengesteld uit vanille en sinaasappel, oranjebloesem en een tiental andere kruiden, die wij hier niet vermelden.

Juffertje In 't Groen
De dichter Martinus Nijhoff schreef het. Een gedicht, een loflied op het Juffertje in 't Groen. De basis van deze likeur is sinaasappel en vanille, met als extra smaak bergamot, gekleurd met pistachegroen.

Kaneel
Kaneelpijpen, minstens een maand getrokken op alcohol tot een tinctuur, en daarna met nieuwe alcohol gedistilleerd tot een esprit. Tinctuur en esprit, met alle smaak- en geurnuances van de kaneel in zich, vormen de basis van deze likeur.

Kersen
Als Nederlandse likeur vooral bekend onder de naam Cherry Brandy. Meikersen tezamen met een esprit van dezelfde kersen, waarin ook wat pitten meegestookt zijn, geven deze likeur zijn karakteristieke smaak.

Koffie
Max Havelaar koffie met een deel cacao en daarna met rietsuiker, kaneel, vanille en alcohol op sterkte gebracht, is de basis van deze Nederlandse Tia Maria.

Kraamanijs
In vroeger tijden de likeur om een geboorte te vieren, tevens om de kersverse moeder weer op krachten te brengen en om de moedermelkproductie op gang te brengen. Gedistilleerd uit anijszaad en steranijs, een weinig koriander en venkel. Bij distilleerderij 't Nieuwe Diep te verkrijgen in drie kleuren: blauw (als er een zoon geboren is), rose (als het een dochter is) en blank (wanneer het nog niet bekend is).

Kwartier Voor Vijfen
Bij andere distillateurs bekend onder de naam Kwartier Na Vijfen. De benaming van een van de vele likeuren die tijdens het borreluur geproefd en gedronken kunnen worden. Geperst frambozensap met kaneel, sinaasappel, vanille en amandelpitten, vervolmaakt tot een perfecte likeur.

Marasquin
Vroeger gemaakt van Joegoslavische Marasca-kersen. Omdat deze niet meer te krijgen zijn in Nederland, nu gedistilleerd van de Schattenmorellen. Het sap van deze vruchten, met een hoeveelheid gestookte morellen en een klein deel pitten, is de basis van deze heerlijke likeur.

Na Achten
Cacao en pepermunt in een bepaalde verhouding gemengd met elkaar, geven deze likeur zijn typische 'after eight' smaak.

Naveltje Bloot
Een likeur die werd gedronken tijdens feesten waarbij de aanstaande moeder vol trots haar zwangere buik toonde aan familie en vrienden. Samengesteld uit kaneel, oranjebloesem, citroenschillen en foelie.

Papegaaiensoep
De papegaai, gezeten op de schouder van de kapitein, lustte er wel soep van. Een likeur gemaakt van een esprit van hazelnoten, walnoten, pinda's, amandelen en kastanje.

Pepermunt
Pepermuntkruid, getrokken op alcohol en daarna gedistilleerd, is de basis van deze lichtgroen gekleurde likeur.

Pruimpje Prik In
De uitgeperste pruimen uit onze eigen boomgaard, met een hoeveelheid gestookte pruimen, geven deze likeur een lekkere en frisse smaak.

Roosje Zonder Doornen
Bereid uit rode en paarse rozenblaadjes, met toevoeging van een klein aantal geraniumbloemen, geeft deze likeur het bedwelmende karakter van een bloeiende tuin in zomertijd.

Sinaasappel
Vroeger bekend onder de naam Cura?aolikeur en in diverse kleuren en sterktes verkrijgbaar. Omdat het aantal plantages op het eiland Cura?ao, waar de bekende cura?ao-appels verbouwd worden, bijna tot nul is gereduceerd en omdat de schillen die wij gebruiken van vele verschillende soorten sinaasappels afkomstig zijn, heet deze likeur bij 't Nieuwe Diep gewoon Sinaasappel.

Sleedoorn
Een likeur op basis van gedistilleerde sleedoorn, met toegevoegd een weinig sleedoornsap. De vruchten werden geplukt in het Maas-Heggengebied bij Vortum-Mullem.

Speculaaslikeur
Een likeur op basis van speculaaskruiden. Een ideale likeur voor op pakjesavond.

Vanille
Het is onmogelijk om vanille te distilleren, aangezien de geur- en smaakstoffen in de vanillepeulen op een temperatuur van 90 graden verbranden. Deze likeur is dan ook gemaakt van vanillepeulen, getrokken op alcohol. De Bourbon-vanille wordt gekocht bij rechtstreekse invoerder 'Vanilla Venture'.

Venusolie
Waarschijnlijk een likeur van Franse oorsprong, 'Huile de Venus' genaamd. Aan deze drank werden bijzondere liefdeskrachten toegeschreven. Samengesteld uit sinaasappel en vanille met amandelpitten en oranjebloesem.

Vergeet Mij Niet
Scheiden doet lijden, afscheid doet pijn. Met deze fruitige likeur in den vreemde beland, altijd een aandenken aan de gever of geefster. Kersensap met gestookte kersen maken samen met vanille en sinaasappel deze likeur.

Volmaakt geluk
De naam van deze likeur spreekt voor zich. Het is een distillaat van rozenblaadjes, met toevoeging van sinaasappel- en amandelesprit.

Vrijmetselaar
Deze likeur is samengesteld uit een twintigtal kruiden, zaden en vruchten.

Zwarte Bessen
In Frankrijk ook bekend onder de naam Crème de Cassis. Deze likeur wordt gemaakt van het sap van de zwarte bessen, gemengd met een distillaat van diezelfde bessen. De vruchten worden geteeld in Zeeland.